Bioshock eski oyun evet. 2. si çıktı hatta 3. çıkacak gelecek yıl. Lakin bitirmek kısmet olmamıştı. Bugünlereymiş kısfmet. Oyunun senaryosu çok sağlam. Sene 2010 oyun 2007 oyunu olmasına rağmen grafikleri oldukça sağlam.

Oyun su altı şehri Rapture’da geçtiği için aşmış su efektleri var. Bu kadar iyi suları en son Cryostasis’te görmüştüm. Oyun uçakta başlıyor ve uçağımız denize çakılıyor güzelce sonra biz yüzmeye başlıyoruz. Bu sahneye hasta olmamak elde değil.

bioshock-1

Arkasından denizin ortasında bi deniz fenerinin yanına düştüğümüzü farkediyoruz oraya giriyoruz. Acayip bi fener o da. Birkaç kat aşşa inince bi küçük denizaltı görüyoruz. Binip çalıştırınca aleti denizin altına gidiyor. O anda yine etkileyici bişi oluyor. Adamlar sene 1980 yerin altına kocaman şehir kurmuşlar. Hatta "bu şehir beton ya da çelik ile değil, fikirlerle yapıldı" diye mottoları falan var. Amaçları insanı tek güç kılmak imiş. Plasmid denen şeylerle insanın genetiğini değiştirip saçma sapan süper güçler vermişler. Biz de oyun içinde bu güçleri kazanıyoruz. Elimizden alev fırlatma, elektrik fırlatma, telekinezi falan da filan da. Yol boyu bize rehberlik eden bi adam var Atlas diye, onun rehberliğinde Rapture'u kuran adam Andrew Ryan'ı bulup öldürmeye gidiyoruz. Gerisini anlatmıyorum. Siz oynayın güzel oyun cidden. uzun zamandır ekranın başında beni zıplatan bi oyun olmamıştı. Bu iyi geldi. Karanlık kaplamalar, pis atmosfer her an tetikte götürüyor insanı.

Bikaç ipucu veriyim:

- Makineli tüfek çok çok zayıf combatlarda kullanmayın

- Telekinesis güçlü bi plasmid adam gibi kullanabilirseniz tabi

- Electricity'yi çok kullandım ben. Adamı kilitleyip kafasına kafasına sıkıyorsun

- Hacker Expertleri kullanın yoksa belli bi yerden sonra hack olayı çok çok zorlaşıyor. Small time vardı bi de galiba yamulmuyorsam

- Big Daddyleri öldürürken önüne bi iki mayın atın sonra grenade launcher ile bomba bomba nokta kom yapın. Eğer ki yakınlarda vita chamber varsa hiç first aid kit basmayın. Ölün ölün geri gelin.

- Paraları toplayın ama cüzdan en fazla 500 dolar alıyor. Cimrilik yapmayın harcayın.

- Upgrade pointleri kaçırmayın.

- Sağda solda gördüğünüz 4 haneli sayıları bi tarafa yazın muhtemelen biraz sonra bi kapının şifresi olacaktır.

- Little Sisterları da harvest etmeyin gerek yok. 3 little sister rescue edince tanenbaum hediye 300 adam hediye ediyor zaten. Zorlamanın alemi yok.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Gameplay süresi 12-15 saat arası diyolar. Ben zaman tutmadım. Ama tatmin ediyor oyuncuyu. Bug çok var demişler de bana pek denk gelmedi. Loading süreleri çok uzun sürüyordu.

Tam çözüm arayan olursa:

Bioshock walkthrough

bioshock-2

şu atmosfere bak bak

bioshock-3

Su efektlerine cidden çalışılmış. akışkanlar mekaniği falan güzel

bioshock-4

akışkanlar mekaniği demşken

bioshock-5

Bu da final sahnesi gözlerim yaşardı valla