Sancılı da olsa wordpress 3’e geçebildim evet. Hayırlı olsun. Niye sancılı ki wordpress güncellemesi dünyanın en kolay güncellemesi ne de olsa. Beceremedim işte insan düzayak blog yazarı olunca böyle oluyo. Bu konulara da hakim olmak lazım. Neyse elimle güncelledim de halloldu gibi şimdilik. Bozulmasa iyi. Karşılaştığım sorunları ve çözümlerini anlatayım:

  • 2.9.2 kullanıyordum çok da memnundum. 2.9.3’e güncellemeye çalıştım yok olmaz dedi. admin panelinden update yaparken ortada sayfa cevap vermiyordu. Neyse bi sürüm farkından bişi olmaz dedim öyle devam ettim 6 ay. Wordpress 3 çıkınca geçmemek kaçınılmaz oldu. Belki bu sefer olur dedim bastım “güncelle”ye harbiden bişiler oluyodu hiç o kadar ilerlememişti ki sayfa yine çakıldı. Cahil ben de refresh yaptım mal gibi. O anda admin panelini kaybettim. Gidiş o gidiş sağolsun. Site açılıyordu ama admin paneline giremiyordum. 2 hafta elim gitmedi düzeltmek için.

  • wordpress 3’ten wp-admin dosyalarını alıp ftp’dekilerin üstüne yazdım belki olur umuduyla cık olmadı yine

  • hosting şirketine sordum 2 haftadır cevap yok asdadfasd

  • yeni bi wp-config.php oluşturup onu attım değiştirdim orcinaliyle cık yine olmadı.

  • En sonunda tuttum bütün wordpress 3.0 ‘ın dosyalarını -tabi wp-content- hariç ataşladım ftp’ye. Ve bu kez oldu. Veritabanını yeni wordpress’e uyumlu hale getirdi eklentiler falan canavar gibi oldu oh