Ne zamandır aklımdaydı bu olay. İlk başlarda programsız uygulamasız yapiyim dedim. Facebook arayüzünün bir milyonuncu değişiminden bi önceki arayüzünde bu olayı gerçekleştirmeyi başardım. Lakin export ettiğim takvimde doğum günlerini aynı aya doldurdu. 3 mayısta doğanı da 3 marta 3 ağustosta doğanı da 3 marta koydu. Takdir edersiniz elimle teker teker o kadar kişinin doğum gününü silmek zorunda kaldım.

Geçen gün bi tane uygulama buldum. Hiç facebook şifrenizi vermeden sizin profilinizden direkt olarak doğum günlerini dışa aktarıyor adı da fbCal

Sayfası şurda:

http://apps.facebook.com/fbcalendar/

1) Burdan “Get your Calendars now”a basıyoruz

2) Burdan copy here olana basıyoruz. Calendar dosyasını indirecek bilgisayar. Bu ics uzantılı dosyalar evrenseldir. Her türlü calendar programı okur. Onun için istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. RSS ten de takip edebilirsiniz o da güzel yöntem.

3) Google Calendar'imizi açıyoruz. "Ayarlar" veya "Settings" e giriyoruz sağ üst köşeden

4) Takvimler sekmesinden "Takvim içe aktar" diyoruz. Ondan önce benim nacizane tavsiyem yeni bi takvim oluşturun ki doğum günü renkleri farklı görünsün. İçe aktara basınca dosya seçmemizi isteyecek burdan .ics uzantılı dosyayı seçip içe aktar diyoruz ve bitiyor. Hadi bana eyvallah.