Box-to-box bu aralar sıklıkla karşımıza çıkan bir terim. Peki tam olarak nedir bu box-to-box player? Tam olarak box-to-box player, hem kendi ceza sahasında hem de rakip ceza sahasında etkili olabilen oyunculara deniliyor. Şöyle ki hem kendi ceza sahası önünde top kapan, pres yapan; hem de rakip ceza sahası önünde asist yapann, gol atan oyunculara deniliyor. Dünyada çok fazla bulunan oyuncu tipi olmadığı kesin. Kolay değil tabi iki yönlü oyun oynamak. Dünyadaki en iyileri, ligimizde bu işi becermeyi çalışan oyuncuları incelediğimizde şöyle bir liste oluştu bakalım:

xavi Xavi: Oyunu iki yönlü oynama deyince dünyada akla gelen ilk isim olması şaşırtıcı olmasa gerek. Barcelona'nın altyapısından beri aynı pozisyonda oynayan Xavi, bazen attığı gollerle bazen de defansın önünde ön libero gibi kaptığı toplarla box-to-box'a talip dünyadaki en iyi oyuncu. Bu arada ismine de hastayım bu adamın. Çok şekil valla.

lampard Lampard: Premier Lig'in en iyi box-to-box oyuncularının başında şüphesizki Lampard gelir. Morinho ile kendini üst düzeyde geliştiren dünyanın en iyi orta saha oyuncuları arasına giren Lampard, Xavi'nin arkasında bu işi hakkıyla yapanlardan.

gerard Gerard: Kaptan... Çok fazla şey söylemeye gerek olmayan bir insan. Tek eksiği sanırsam Premier Lig şampiyonluğu görmemesi. Bazen forvet arkası oynasa da, oyunu iki yönlü oynama becerisi üzerine herkes hem fikir.

kaka Kaka: Son isim ise garip bir şekilde Brazilya'dan. Çoğu Brazilyalı'nın aksine defans yapabilen, koşan, mücadele eden, yıkılmayan yapısı ve üst düzey hucüm gücüyle box-to-box u en iyi yapan Brazilyalı. Real'de tam olarak orta sahada oynatılmayarak yalan edilse de Milan'da yaptıklarıyla bile de kendine hayran olmamak elde değil.

emre belezoğlu Emre Belözoğlu: Her ne kadar kişilik bakımından çok sevmesemde, yiğidi öldür hakkını ver şimdi. Türkiye'de bu işi yapan en iyi Türk oyuncu kesinlikle Emre'dir. Özellikle de bu yıl ki performansı ile bunu fazlasıyla hak ediyor.

elano Elano:Turkcell Super Lig'de bu işi hakkıyla yapabilen en iyi yabancı oyuncu bence Elano'dur. O da Kaka gibi Brazilyalı olmasına rağmen; o, tipik topa ayağını uzatmayan oyuncu tabirinden çok uzakta. Yeri geldiğinde asistini yapar, şutunu çeker yeri geldiğinde de defansta kademeye girer. Sanırım da bu özelliği nedeniyle milli takımda.

nuri Nuri Şahin: Ligimizde olmasa da ek olarak listeye eklemek istedim. Nuri bence bu işi hakkını vererek yapabilecek yetenekte en iyi Türk ouncudur. Bakalım herhangi bir Türk takımında görebilecek miyiz onu?