Bilindiği üzre web 2.0, 3.0 derken iyice internet içeriğine müdahale eder olduk. Genel ağ üzerinde kendimize ait alanlara sahip olmaya başladık. Dropbox da bunu daha kaliteli bir manada kullanıcıya sunan hoş bir uygulama. Skydrive’i bileniniz var mı bilmiyorum ama. Bu ondan çok daha kaliteli. İnternet üzerinde size 2 gb alan ayırıyor. Siz de dilediğiniz gibi içine istediklerinizi atıyorsunuz. Başka bir yerde bambaşka bir bilgisayardan bunlara ulaşabiliyorsunuz. Güzellikleri daha bitmedi tabi ki. 2 gb alan sadece ücretsiz verilen. Belli bir miktar karşılığında bu alanı artırabiliyorsunuz.

Kendine özgü bir programı da var. Bu program sayesinde size tahsis edilen alana hızlıca bağlanıp içine dosya atabiliyorsunuz. Hem de normal bir sabit disk kopyalaması gibi. Klasörleri sıkıştırmadan atmaya da olanak sağlıyor. Upload hızı da gayet makul.

“Public” adlı bir klasörü de var. Buraya attığınız dosya/klasörlere link alabiliyorsunuz. Böylece bu dosya/klasörleri paylaşabiliyorsunuz. Yani rapide atıyım yok dur netloada atıyım link silinmiş derdi yok. Siz silene kadar link orda kalıyor. Gayet de güvenli.

Programsız da kullanabiliyorsunuz çok sade ve hoş bir arayüzü var. Şuradan ulaşıp kaydolabilirsiniz.

https://www.dropbox.com/

Ayrıca üye olduktan sonra sizin kanalınızla üye olmuş her yeni kişi için 250 mb ek alan veriyor. Bi hoş özelliği de bu. Ben size referral olayım.Buradan üye olursanız 250 mb kazandırırsınız:D

Yeni bir dropbox hesabı oluştur

Şu anda yaklaşık 1 milyon kullanıcısı var. Performansı gayet tatmin edici. Skydrive’a yenilen tek kötü yanı tahsis ettiği alan boyutu. Skydrive 20 gb alan sağlıyor. Ama kullanışsız olduktan sonra neye yarar ya ya efendim işte böyle.