skydrivekopie

SkyDrive kullananlarınız var mı bilmiyorum ama her msn hesabı olan veya hotmail - live mail hizmetini kullanan kişinin aslında Microsoft’un tahsis ettiği online olarak kullanabileceği 25 GB alanı var. Buna halk arasında SkyDrive deniyor. Önemli projelerinizi internete yedekleyebilmenize olanak sağlıyor. Veya her tarafa filaş bellek taşıyarak seyahat etmeyi önlüyor. Güzel, yararlı bişi. Şimdiye kadar bu hizmet için şu adresi kullanıp web tarayıcımdan bağlanıyordum hesaba:

http://skydrive.live.com

Henüz çok yeni olmakla beraber bugün rastladığım bilgisayara kurulan küçük bir skydrive uygulamasıyla doğrudan Windows Explorer’dan SkyDrive alanımıza ulaşabilmek mümkün oluyormuş. Yani bir nevi 25 GB lik yeni bir hard diskiniz varmış havası veriyor. Tabi online olduğu için bizim şartlarımızda internet hızına sahip insanlar bu 25 Gb’i upload ile kaç günde doldurur ayrı konu. Benim bahsettiğim küçük 100-200 KB lik dosyalar, 60-70 KB lik resimler falan. Olur da kaybolmamasını istersiniz. Her neyse SkyDrive Explorer Beta 1’i indirmek isteyenler için:

Download SkyDrive Explorer Beta 1

Not: Kurulumdan sonra yeniden başlatmanızı öneririm. Gayet güzel çalışıyor. MSN Space’e yüklediğiniz resimler falan da klasör olarak gözüküyor.