Google Docs’u çıkardığında Microsoft boş durmadıydı. Office Live Workspace diye bişi çıkarmıştı. Lakin karşılamıyordu. Dökümanı yükleyince açıyordu falan. Millet de gayet sağlam servis olan Google’i kullanıyordu. Hızlı da orası. İsteyen kullansın valla güzel. Ama ben sevmiyorum. Office dediğin bilgisayarda yüklü olacak. Başka bilgisayarlarda falan ofis yoksa kullanılabilir tabi ama evimdeki bilgisayara OpenOffice kurarım yine ofissiz bırakmam makineyi.

Neyse ki konumuz ben değilim. Konu docs.com. Kendisi Microsoft - Facebook ortaklığının bir ürünü. Microsoft’un Office Web Apps sistemini temel alıyor. Office 2010’a çok yakın bir arayüzle Google Docs’un karşısına dikiliyor. Word, Excel ve Powerpoint var şimdilik. Ama yeterli zaten bu kadarı. Bi de direk Office 2010 özellikleri beklemeyin abartmayın. Bu haliyle gayet başarılı zaten. Daha hızlı olabilirmiş ama. Sıfırdan belge yaratılabildiği gibi kendi bilgisayarınızdan belge de upload edip üstünde düzeltme yapabilirsiniz. Ee biz bunları zaten yapıyoruz Google Docs’ta diyenlere evet hiç bişi diyemiyorum. Güzel arayüz dışında bi fark göremedim açıkçası.

Docs.com şu anda beta ve davetiyeyle kullanıcı alıyor. Facebook profilinizle kaydolup aktivasyon isteyebiliyorsunuz. 10 dakika içinde falan yolluyorlar davetiyeyi. Sonra kullanmaya başlıyorsunuz.

  • Microsoft Word Web App’tan bir kesit:

- Kendi dökümanınızı yükleyebilir ya da yeni oluşturabilirsiniz:

- Microsoft Excel Web App'tan genel görünüm:

- Bunu niye yükledim bilmiyorum. Gözüme güzel geldi:

- Microsoft Powerpoint Web App'ten bir görüntü:

- Insert sekmesinden:

Feysbukla beraber geliştirmesinin sebebi paylaşım olayında yardırmak kesin. Yanda da share linki var. Ordan belgeyi paylaşabilirsiniz. Edite kapatabilirsiniz. Böylece duyuruları falan gönderebilirsiniz. Ya da raporları teyit ettirmek için arkadaşınızı belgenin çalışma ortamına dahil edebilirsiniz. Güzel hoş şeyler bunlar. Ama Google Docs'tan pek farkı yok gibi. Ben görememiş de olabilirim. Her şeyin hayırlısı. Hadi öptüm bay

Yakından bakmak isteyenlere bu tarafa gitti: www.docs.com