Her e-posta sağlayıcı bu hizmeti veriyor. Gmail daha bir derli toplu. Şöyle yapıyoruz gayet basit:

1) Sağ üst köşedeki “Ayarlar”a geliyoruz. İngilizce kullanlarda “Settings” yazar. Adam ingilizce kullanıyo settings in ayarlar olduğunu bilmez mi o ayrı konu tabi.

2) Ayarlar menüsünden “Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi” sekmesine basıyoruz. İngilizce kullananlara gelsin: “Accounts & Import”

3) Şimdi orda bikaç seçenek çıkaca karşınızda. En üstteki sadece diğer hesaptaki mailleri, kişileri falan bu hesabınıza aktarır. Yeni mail gelince kontrol etmez. Onun altındaki seçenek başka bir hesap adına bu hesaptan mail göndermeyle alakalı. Bizi ilgilendirense “POP3 kullanarak postaları kontrol edin”. Üstteki seçenekte SMTP falan yazar. SMTP mail göndermek için; POP3 almak içindir. Yaz bi köşeye.

4) POP3 e-posta hesabı ekle diyince alttaki gibi bir pencere çıkacak. Oraya eklemek istediğin mail adresini yaz.

5) Sonraki pencere aşşadaki gibi olacak. Burda yapılması gereken şey isteğinize göre seçenekleri işaretlemek. Dikkat etmeli bu noktada. Benim gibi mallık yapıp bütün maillerinizi sildirmeyin. “Alınan iletinin bir kopyasını sunucuda bırak”ı işaretlemezseniz gmail sizin e-postalarınızı kendi arşivine alır. Diğer sunucudan da siler. Negzel dimi? Kimisine uyar ama bana uymaz. Karar sizin. Öbür türlü mailler iki hesaba da gelmeye devam eder. “Gelen iletileri etiketle”yi işaretlemenizi tavsiye ederim karışmaması açısından. “Gelen ileti arşivle”yi seçince de yeni gelen mailler gmail arşivine alır lakin ki inbox’ta okunmamış mail olarak görünmez.

Bu arada hotmail, windowslive…vb bilinen sağlayıcılar yerine kendi sağlayıcınızı ekleyecekseniz büyük ihtimal sunucu ve bağlantı noktalarını bilmeniz gerekir. Aşağıdakileri gmail kendisi otomatik yazdı. Çoğu zaman da böyle yapıyor. Yapmadığı durumda kendiniz portu ve sunucuyu belirtmelisiniz.

6) Alma olayını tamamladıktan sonra sıra göndermede. Eğer bu aktardığınız mail adresi adına gmail aracılığıyla mail göndermek isterseniz alttaki adımları takip etmelisiniz. Aksi halde reklamlarıma tıklayıp sayfayı kapatabilirsiniz:p

7) Alttaki formu dolduruyoruz. Bu sayede gmail aracılığıyla diğer e-posta hesabından yolladığımız maillerde görünecek isim belirlenmiş olur.

8) Burda da bişiyi ellemeden sonraki adım diyoruz. Doğrulama yollayacak gmail. Aktardığınız adresin inbox ına gidip doğrulama kodunu kopyalayıp pencereye yapıştırmak suretiyle veyahut doğrudan doğrulama linkine basarak e-posta gönderme olayını da halletmiş olursunuz.

Evet böylece diğer bir hesabınızla gmail üzerinden mail alıp yollayabilirsiniz. Mail sayınızın çokluğuna göre içe aktarma süresi değişebilir. Sakin olun. Ertesi güne biter büyük ihtimal. Bir de en fazla 6 hesaptan mail kontrol edilebiliyordu en son yamulmuyorsam. Hadin sağlıcakla.