İnsanlık hali olur da DNS değiştirmek isterseniz(!) diye Windows 7 de malum yeni çıktı anlatmak lazım dedim. İnsan niye durduk yere DNS değiştirmek ister o da ayrı konu tabi. Olay Vista’yla aynı neredeyse.

Öncelikle Start -> Control Panel yolunu izliyoruz. Türkçe kullananlar için Başlat -> Denetim Masası

1

Açılan Denetim Masası‘ndan Network and Internet başlığının altındaki View network status and tasks’a basılır. Türkçe kullananlar için tam emin olmamakla beraber, Ağ ve İnternet bağlantılarının altındaki Ağ durumu ve görevleri gör tarzı bişiye basmalarını öneririm. Zaten resimden çıkarırsınız:

2

Çıkan pencerede Local Area Connection‘a basılır.Türkçe ise Yerel Ağ Bağlantısı olabilir. Lakin ki sizinki yerel ağ bağlantısı olmayabilir. Başka bişi yazıyor da olabilir. Oraya basın işte.

3

Çıkan pencereden Properties butonuna basıyoruz. Türkçe’de Özellikler demek oluyor.

4

Properties’e basıldıktan sonra karşımıza bir liste çıkacak. Şöyle ki:

5

Bu listeden Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4)‘u seçip yine Properties butonuna basıyoruz. Türkçe kullananlar Özellikler’e basarsa iyi olur.

6

Hah mutlu sona az kaldı. Çıkan pencerede sende şu anda Obtain DNS server address automatically işaretlidir kesin.(Türkçe ise DNS adresini otomatik edin gibi birşey olması lazım) Onun altındaki Use the following DNS server addresses‘i seçip altına yeni DNS numaralarını yazdın mı herşey tamamdır. OK diyip kapatılır. Tarayıcı kapatılıp açılınca süreç işler. Kimisi bilgisayarı yeniden başlat diyor da gerenk yok bence.